Lær at spille

Lær at spille

Spil på væddeløb bliver kaldt et videnspil, men det er faktisk let at spille, og du behøver ikke den store viden for at komme i gang.

Find den hest, som tiltaler dig mest, sæt en tier i plads på den og oplev spændingen. Enklere kan det ikke være, men du skal så heller ikke forvente den store gevinst.

Hvis du går efter den store gevinst, kræver det noget mere viden – eller held. Så skal du spille fx V5, trio eller supertrio.

Du kan spille helt op til sidste minut før løbets start.

 

Former for spil

 

Vinder

Vinder er det mest enkle spil, du kan spille. Du skal bare regne ud eller gætte, hvilken hest der kommer først over stregen. Så har du vundet, og du behøver ikke engang en kupon. Du går bare hen til totalisatoren og siger: »20 kroner vinder på nummer 7 i fjerde løb.«

Indsatsen er mindst ti kroner, og du kan selvfølgelig godt spille på mere end én hest.

 

Plads

Her skal din hest bare komme ind mellem de tre første for at give gevinst. Dog er der den undtagelse, at hvis der på startlisten er seks eller færre heste, skal din hest komme ind blandt de to første for at give gevinst.

Indsatsen er mindst ti kroner, og du kan selvfølgelig godt spille på mere end én hest.

 

Tvilling

I tvilling skal du finde de to deltagere, som kommer først over mål i et løb. Hvilke af de to deltagere, der bliver nummer et eller to, er lige meget, og du får to muligheder for gevinst per kombination.

Du kan gardere med flere deltagere, og indsatsen per kombination begynder ved fem kroner. Gevinsten er oddset gange din indsats per kombination. Hvis en hest udgår, får du indskuddet tilbage for de kombinationer, som hesten indgik i.

 

Komb

I komb gælder det om at finde de to heste, der kommer først over mål, i rigtig rækkefølge. Spillet udbydes kun på galopløb, og du kan hente et godt odds for små penge. Prisen per kombination bestemmer du selv, laveste indsats er fem kroner per kombination.

 

Trio

I trio skal du gætte de tre første heste i ét løb i den rigtige rækkefølge. Du kan gardere med flere heste for beskedne penge, da indsatsen for en enkelt kombination begynder ved to kroner.

Sådan udfylder du din kupon:

1.      marker løbsnummeret

2.      marker den eller de heste, du tror, vinder

3.      marker den eller de heste, du tror, bliver nummer to

4.      marker den eller de heste, du tror, bliver nummer tre

5.      marker indsatsen per kombination

6.      marker bane

7.      marker ugedagen for dit spil.

På en triokupon er der også et kombinationsfelt: K. Heste markeret i K kombineres indbyrdes i alle mulige kombinationer. Det er således ligegyldigt, i hvilken rækkefølge de i K markerede heste kommer ind, bare de bliver mellem de tre første.

 

SuperTrio

Supertrio bliver kun spillet i ét løb per løbsdag. Mindste indskud er ti kroner per kombination.

Du spiller supertrio, præcis som du spiller trio (se ovenfor). SuperTrio spilles på specielle kuponer mærket SUPERTRIO eller på de ordinære trio-kuponer, men her skal du huske at markere for ti kroner samt bane og løbsnummer.

Hvis ingen spillere løser den rigtige indløbsrækkefølge i supertrio, bliver gevinstpuljen overført som en bonus til en senere løbsdag, bestemt af Danske Spil.

 

Raket

Raketten er for dig, der går efter en stor gevinst for en lille indsats. Raketten spilles enten som pladsspil, vinderspil eller som en kombination.

Forskellen er, at du i stedet for at få din gevinst udbetalt viderefører den som indsats i næste løb, rakettens næste 'trin'. Og sådan kan du blive ved i helt op til syv løb.

Raketten er et svært spil, men til gengæld giver bare én outsider dig skyhøje odds. Indsatsen begynder ved ti kroner.

 

Raket med systemspil

Dette er en nemmere version af raket. Her behøver du nemlig ikke have alle 'trin' rigtige. Du kan fx nøjes med at have tre ud af fire trin rigtige, ligesom når du spiller oddset. Til gengæld er der selvfølgelig ikke helt så store gevinster at hente. Indsatsen begynder ved ti kroner.

 

V4

I V4 skal du forudsige, hvilke deltagere der vinder de fire afdelinger. Hver kombination i V4 koster to kroner, og antallet af kombinationer finder du ved at gange antallet af markeringer i samtlige fire afdelinger. Princippet er det samme som på en tipskupon.

 

Lyn-V4

Du kan lynV-4, så slipper du for at bruge tid på at studere chancerne og udfylde din kupon. Du siger blot i totalisatoren, hvor meget du vil spille for helt op til 2.000 kroner.

 

V5

I V5 skal du ramme fem vindere i fem på hinanden følgende løb, der bliver kaldt V5-afdelingerne.

Hver kombination i V5 koster en krone, og antallet af kombinationer finder du ved at gange antallet af markeringer i hver afdeling med antallet i alle fem afdelinger.

 

Lyn-V5

Du kan også vælge lyn-V5. Så slipper du for at bruge tid på at studere chancerne og udfylde din kupon. Du siger blot i totalisatoren, hvor meget du vil spille for helt op til 2.000 kroner.

 

V65

I V65 skal du forudsige vinderne i seks væddeløb, der bliver V65-afdelinger. Hver kombination i V65 koster en krone, og antallet af kombinationer finder du ved at gange antallet af markeringer i samtlige seks afdelinger.

 

Lyn-V65

Du kan også vælge lyn-V65. Så slipper du for at bruge tid på at studere chancerne og udfylde din kupon. Du siger blot i totalisatoren, hvor meget du vil spille for helt op til 2.000 kroner.

 

Læs mere på www.danskespil.dk.

AddThis Social Bookmark Button

Nyheder

25. januar 2015 kl. 13.36
Nyt fra Charlottenlund Ponyklub
25. januar 2015 kl. 11.11
Nicolajs stærke udlæg som catchdriver
25. januar 2015 kl. 09.38
Ubesejret i to løb efter grim seneskade
25. januar 2015 kl. 08.41
Ecces forspring skrumpede
25. januar 2015 kl. 08.30
To uger til næste løbsdag
24. januar 2015 kl. 17.43
Sådan er det gået i Lunden i dag

Rundvisning, travløb og mad

Støt Charlottenlund Travbane

Brug Dantoto-banneret herunder når du spiller. Så støtter du Lunden. Omfatter også Danske Spils øvrige produkter!